Díj esővel érkezett haza a Pódium Tánc- és Balettiskola

Díj esővel érkezett haza a Pódium Tánc- és Balettiskola

Immáron tizennegyedik alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Sirály Táncfesztivál Balatonfüreden. A Pódium Tánc- és Balettiskola 9 koreográfiával 34 növendékkel készült a megmérettetésre a fesztiválon résztvevő több tucat koreográfiával szemben. A zsűri tagjai a civil szférából kerültek ki, akiket két szakmai tag támogatott munkájukban, köztük Feledi János táncművész a Feledi Project megalapítója, akit 2014-ben a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Magyar Koreográfusok Társasága tagjai körébe beválasztott.

A több napos eseményen a Pódium szerencsés beosztást kapott, így mind a kilenc koreográfia egy napon vívhatta ki a nevezetes Anna Grand Hotelben lebonyolításra kerülő döntőbe jutást. A növendékek és oktatóik egészéves munkáját visszaigazolta, hogy a zsűri mind a kilenc koreográfiát érdemesnek találta a döntőben való részvételre. Az impozáns helyszínen lebonyolított döntőn, végül is a Pódium 9 koreográfiája közül hetet díjjal jutalmaztak.

Gyermek kategóriában mind az első, mind a második helyezést elhozta a Pódium, az „Egy kötéltáncos álma” és a „Pirkadat” koreográfiája, amit Mirkóczki Zita nívó díjas táncpedagógus alkotott. Junior kategóriában második helyezést kapta a Horváth Zita táncművész által koreografált „Áramlás” és ifjúsági kategóriában szintén első díjjal jutalmazták a Tóth Rebeka táncművész által megalkotott „The tribe” produkciót.

De itt nem ért véget az elismerések sorozata. A Pódiumban tanító Horváth Zita és Tóth Rebeka táncművészek kiemelkedő szakmai munkájukat külön értékelte a zsűri. „A legdinamikusabb koreográfiai” különdíjat a Horváth Zita táncművész által alkotott „Dühöngő” produkció kapta, szóló táncban „a legjobb koreográfia díjat” Tóth Rebeka táncművész által létrehozott „Egyedül” valamint a csapatban junior korosztályúak által előadott „Fuvallat” alkotás kapta meg.
Az elismeréseket megkoronázta, hogy a Pódium Tánc- és Balettiskola kiemelkedő teljesítményét a zsűri a Fesztivál Nagydíjának odaítélésével külön megjutalmazta az ideivel együtt már harmadik alkalommal.

A Pódium növendékei és tanárai ezekkel a szép eredményekkel megkoronázták a 2016-17-es tanév eredményeit és ezzel is növelték újra mind a Pódium Tánc- és Balettiskola értékét, mind Eger város rangját és népszerűségét.

Üröm az örömben, hogy a szép eredmények és a tehetséges gyerekek ellenére nem sikerült a tánciskolától független támogatót/támogatókat találni az elmúlt tanévre, aki önzetlen elköteleződésükkel támogattak volna egy nemzetközi versenyen való részvételt vagy szerényebb anyagi körülmények között élő, tehetséges növendékek képzéséhez nyújtottak volna segítséget.
Bízunk benne, hogy a 2017 szeptemberétől induló 2017-18-as tanévre akadnak további támogatók Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatán kívül, akik értékként tekintenek a Pódium Tánc- és Balettiskolában folyó munkára és azok eredményeire.
Ezúton is köszönjük az Önkormányzat támogatását.

Céljaink megvalósításához, a tehetséges növendékek felemeléséhez, versenyeken való részvételhez, jelentős anyagi források szükségesek, amelyeket saját erőből, kisebb támogatásokból igyekeztünk megoldani. Ennek előteremtése minden évben nehéz feladatot jelent. Sajnos anyagi körülményeink miatt idén már nem jutottunk el rangos nemzetközi versenyekre, (Róma, Párizs, Prága) ahonnan az elmúlt években elhoztuk az első illetve második helyezéseket. A 2017 szeptemberétől induló tanévben a Pódium Tánc- és Balettiskola célul tűzött ki egy rangos nemzetközi versenyen való részvételt.

Kérlek, amennyiben anyagilag megteheted és téged önzetlen szándék vezérel, támogatásoddal (ha csak kisebb összeg is) segítsd megvalósítani céljainkat!
A bankszámlaszám, ahova az adományodat küldheted:

Esszencia Művészeti és Szabadidő Egyesület
K&H 10401141-50526750-55871000

„A valóságos értékedet az határozza meg, hogy mennyivel több értéket adsz annál, mint amennyit fizetségként kapsz érte.”

podium