Egerben koncertezik Szepesi Bence klarinét -és szaxofonművész

Egerben koncertezik Szepesi Bence klarinét -és szaxofonművész

Szepesi Bence a nemzetközileg is híres klarinét – és szaxofonművész jótékonysági koncertet ad zeneművész barátaival a Hotel Eger & Park**** Szálloda Konferenciatermében, 2016. október 10-én, hétfőn, 18:00 órai kezdettel.

A művész munkásságát, sikerét, szakmai elismertségét méltóan tükrözi, hogy tizenkétszeres díjnyertes, melyet több országban lebonyolított zenei rendezvényen szerezte (Németország, Japán, Olaszország, Magyarország, Belgium).  A föld több kontinensének országaiban koncertezett (USA, Kanada, Japán, Dél-Korea, Qatar, Mauritius, Oroszország, Izrael, Kína, Taiwan, stb.). Diplomáit a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, majd a Párizsi Zeneakadémián szerezte, jelenleg a doktori programot végzi a Zeneakadémián.

Munkássága során a “Marine Band of the Royal Netherlands Navy” ösztöndíjasa lett 1995-ben, majd ugyanebben az évben a WASBE IYWO zenekarának meghívott koncertmestere volt Japánban. A Zeneakadémia koncertfúvós zenekarának szólista pozícióját töltötte be Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban 1996-ban. Jelenleg is rendszeres szólistája több szimfonikus, vonós, és koncertfúvós zenekaroknak (Mozart, Weber, Copland, Harlap, Shaw, Grgin, Marcello, Piazzolla, Weber, Brahms műveit játszotta). Szepesi Bence szólóklarinétosa 1992-óta a népszerű Dohnányi Szimfonikus Zenekarnak. Alapítója és művészeti vezetője a Budapest Saxophone Quartetnek, valamint ezeken kívül különböző szaxofonversenyek szűrijeiben töltött be pozíciókat.
2009-ben szaxofonosa volt az Ennio Morricone zenekarának világkörüli turnéján Ázsiában, Afrikában, Európában, ami nem kis elismertséget mutat.

Szepesi Bence Egerben való fellépésén közreműködik Kanyó Dávid fuvolaművész valamint a BDZ Vonósnégyes Quartett. Ennek a rendkívüli eseménynek a bevételét a nemzetközileg is elismert, és közel negyed évszázada önerőből működő, tehetségeket felismerő és felnevelő Pódium Tánc- és Balettiskola tehetséges növendékeinek támogatására ajánlja fel.

Egerben nem mindennap lépnek fel ilyen neves művészek, akiket élőben meg tudsz hallgatni az általuk előadott zenei sikerműveken keresztül.

Amennyiben te olyan ember vagy, aki elismeri az értékteremtést, támogatod a tehetségek kibontakozását, felemelését, akkor ott a helyed a jótékonysági koncerten.

A koncert 2016. október 10-én (hétfőn) 18.00 órától kezdődik. A koncert után a Demeter és a Besenyei Pincészet jóvoltából mindenkit meghívunk egy pohár finom egri borra.

A támogatói jegyek ára 2500 Ft, ami korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre.
Elővételben kapható munkaidőben a TURIMFORM-Eger, Bajcsy-Zs. u. 9, a Pódium Tánc- és Balettiskolában hétköznaponként 16,00-tól 18.00-ig, valamint a koncert előtt a helyszínen.
Érdeklődni a +36-70-382-5203-as telefonszámon.
Téged és barátaidat is várunk a koncerten!

Forrás: http://www.bsq.hu/magyar/szepesi-bence.html

podium