Miért is fontos, hogy te is megtanuld a 3-1-2 meridiántornát?

Miért is fontos, hogy te is megtanuld a 3-1-2 meridiántornát?

A kínai történelem egyik fontos állomása a Kínai Orvoslás kialakulása. Ez a tradicionális gyógyító eljárás több ezer éves, tökéletesen összefüggő, megfigyeléseken, tapasztalatokon kialakult rendszer, amelyet a világ minden részén használnak és fognak is használni. A betegség megjelenése esetén teljes képet alkot az emberről, nem pedig izolált tünetekben gondolkodik. Felfogása szerint a betegség a test diszharmóniájának, illetve az egyensúly felborulásának következménye. Ebből a megfogalmazásból leképezhető, hogy a Kínai Gyógyászat energetikai szemléletű, a kínai Szervek nem sejtek, hanem funkciók összessége, melyekhez egy Meridián vezeték tartozik és ennek mentén akupunktúrás pontok sorakoznak.
Sajnos a nyugati orvoslás, amelyet a gyógyszer lobbi teljesen átsző, elkényelmesítette az emberek jelentős többségét, hogy ne aktívan tegyen valamit az egészségéért. Ma már embertársaim jelentős többsége egy gyógyszerben, egy orvosban, egy műtétben látja „lepukkant” egészségének helyreállítását, miközben egy egészségtudatos magatartással el sem kellene jutni annak kifejlődéséhez. De az emberi természet ilyen, és a könnyebb utat választjuk ebben is. Utolsó pillanatig húzzuk, amikor már szervezetünk vészjelzései egyre „hangosabbak”, de még akkor is kivárunk, hátha valami csoda történik. Csoda nem történik, az állapotunk válik kritikussá.
A Kínai Orvoslás történetének emblematikus alakja volt a „Sárga Császár”, amelynek Belső könyvében az alábbi olvasható –
„Ha valaki már megbetegedett és akkor megy el az orvoshoz, az olyan, mint az a hadvezér, aki akkor kezd el fegyvert kovácsolni, amikor már áll a háború.”
Az tény, hogy nem vitathatók el a nyugati orvoslás eredményei és igenis szükség van rá. De mi volna, ha végre nem fordítva ülnénk a „lovon”? Ne úgy dolgozzunk, hogy beáldozzuk életünk egyik legfontosabb „kincsét” az egészségünket, hanem azért dolgozzunk, hogy egészségesen élvezni tudjuk az életet.
Az egészségtudatos magatartás ott kezdődik, hogy nap mint nap teszel valamit az egészségedért. El kell kötelezned magad a rendszeres testmozgásra, tudatosítanod kell magadban, hogy amit teszel, azt az egészségedért teszed. Nem írhatja felül az időhiányra, a fáradságra való hivatkozás ezt a „napi programodat”.
A maximum 18 perces 3-1-2 meridiántorna segíthet neked elindulni ezen az egészségtudatos úton, amelyen ha kitartó vagy – és miért ne lennél – életed végéig elkísérhet egészséged megőrzésében. A meridiántorna a szervezet öngyógyító mechanizmusait aktiválja, amely hozzájárulhat egy fennálló betegségből való meggyógyuláshoz is. Már több mint 30.000 betegről gyűlt össze feljegyzés, akik felépültek vagy elmúltak panaszaik a torna végzésének hatására. Ilyen esetek beszámolói szerint a torna jótékony hatással volt a magas vérnyomásra, a szívkoszorúér-betegségekre, asztmára, Parkinson-kórra, álmatlanságra, depresszióra, falási kényszerre, allergiára, orrdugulásra, székrekedésre stb.
Ne várj tovább, jelentkezz be a képzésre, tanuld meg pontosan a meridiántornát, annak háttér ismereteivel együtt. Az elköteleződés első lépése, hogy jelentkezel és ott leszel a képzésen, amit nem mondasz le az utolsó pillanatban, mivel nem írhatja felül semmilyen program.
A képzés 2018. október 6-án (szombat) 9,30-kor kezdődik Egerben, a Pódium Tánc- és Balettiskolában a Grónay u. 9 szám alatt. Bejárat a Deák Ferenc útról a régi Három Farkas Étterem helyén. Érkezz kényelmes ruhába, a tanulás nem igényel átöltözést.
Itt olvashatsz még róla és jelentkezhetsz be a képzésre:
http://podiumtanc.hu/3-1-2-meridian-torna/

podium