Minden korosztályban kiemelkedően szerepeltek a Pódiumos növendékek

Minden korosztályban kiemelkedően szerepeltek a Pódiumos növendékek

A Pódium Tánc- és Balettiskola újabb megmérettetésen vett részt a hétvégén a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által kiírt XXVI. Országos Gyermek Táncművészeti Fesztiválon. Jelenleg ez a legrangosabb szakmai verseny, ahol minden korosztályban az országban működő tánciskolák, táncklubok, amatőr művészek mérettetik össze tudásukat közismert szakmai zsűri előtt. A márciusi ifjúsági és az áprilisi junior sikerek után a Pódiumban nevelkedő gyermekkorosztály szakmai fejlődését és produkcióit értékelte a szakmai zsűri.

A zsűriben Földi Béla Harangozó díjas táncművész a Budapest Táncszínház társulat vezetője, Molnár Krisztina nívódíjas táncpedagógus, Szollás Erzsébet a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével kitüntetett művészi torna és moderntánc pedagógus, Novák Zsuzsa nívódíjas táncpedagógus és Lisztóczky Hajnalka táncművész volt.
A zsűrinek 30 koreográfiát kellett értékelni, viszont ebben a korosztályban nem írtak ki szóló illetve duó kategóriában versenyt. A pontozás a már megszokott értékelésen alapult, ahol nem a legtöbb pontot kapó koreográfia kapta automatikusan az első helyet, hanem a szakmai zsűri által korábban kialakított ponthatárokon belül teljesített produkciók érdemelhették ki az első helytől a harmadik helyig, ezzel is ösztönözve a felkészítő pedagógusokat nagyobb szakmaiságra. Volt olyan kategória, amelyben nem adtak első illetve második helyezést.

A Pódium két koreográfiával – klasszikus balett, karaktertánc kategóriákban – képviseltette magát a megmérettetésen, amelyeket Mirkóczki Zita nívódíjas táncpedagógus készített. Karaktertánc kategóriában az első, klasszikus balett kategóriában második helyezést értek el. A szakmai értékelésen mindkettő koreográfiát kiemelték, különösen a gyerekek életkorához tartozó szakmai felkészültségüket, a látványos és kreatív produkciókat, az elképesztőfegyelmet és koncentráltságot.

A Pódium Tánc- és Balettiskola 2016-17-es tanévben is az ország egyik legsikeresebb magántánciskolájának mondhatja magát, miután ifjúsági, junior és gyermek korosztályokban is az elsők között tudhatta magát.
A Pódium gyermekkorosztályos növendékei az alábbiak, akiknek ezek a szép eredmények köszönhetők és ezzel is növelték mind a Pódium Tánc- és Balettiskola, mind Eger város rangját és népszerűségét.
Bóta Lilien Sára, Csomós Julianna, Estók Erika, Kicsák Emma, Bajzát Hanna, Lisztóczki Sarolta.
Demeter Ajna, Sós Vanda, Szuromi Lara, Szegedi Blanka, Takács Orsolya, Bajzát Gitta, Tuza Dorottya, Vörös Luca, Gál Katalin, Gondos Léna, Jobbágy Sarolta, Lisztóczki Júlia, Tajthy Gyöngy Harmat, Huszár Petra.
Gratulálunk a lányoknak a szép sikerhez és köszönjük a szülői támogatást, amely nélkül ez nem jöhetett volna létre.

A Pódium Tánc- és Balettiskola soha nem kapott állami, önkormányzati támogatást, minden saját erőből, szülők, vállalkozók támogatásával igyekezett megoldani. A célok megvalósítása, a tehetséges növendékek felemelése, versenyeken való részvétel, jelentős anyagi forrásokat igényel, amely jelenleg nagyon szűkös. Ennek előteremtése minden évben elsődleges feladat. Sajnos szűk anyagi körülményeink miatt idén már nem jutottunk el nemzetközi versenyekre, (Róma, Párizs, Prága) ahonnan az elmúlt években elhoztuk az első illetve második helyezéseket.

Kérlek, amennyiben anyagilag megteheted és téged önzetlen szándék vezérel, támogatásoddal (ha csak kisebb összeg is) segítsd megvalósítani céljainkat!
A bankszámlaszám, ahova az adományodat küldheted:

Parnasszus Táncművészeti Alapítvány
OTP Bank 11739009-20191771

Előre is köszönjük!

podium