György Attila

György Attila

gerincjóga oktató, jóga mozgásterapeuta,

M2 Senior WuShuang Daoyin® Mozgásterapeuta 

Tovább a Gerinc Mozgáscentrum oldalára
Szerzett képzettségek, elvégzett képzések:
 • Testnevelő tanári végzettség
 • Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta
 • Sportoktató
 • Gerincterápia jógával alap, illetve haladó képzés
 • Gerincterápia jógával fasciology képzés
 • 3-1-2 meridiántorna gyakorlat vezető
 • Tuina (hagyományos kínai manuálterápia)
Óratípusok

Gerincjóga,

WuShuang DaoYin® kínai gerinctorna

Elérhetőség
 • Telefon: +36 70 382 5204
 • E-mail: gerincjoga@podiumtanc.hu

Rólam

Közel negyedévszázadot töltöttem aktív sportolással. Magával a jógával, illetve jógaszerű keleti tornával a 90-es évek elején találkoztam először az indiai stílusú Shírayan-Vajramutthi Torna- és Harcművészeti Akadémia tagjaként. Az ott eltöltött évek alatt betekintést nyertem India misztikummal körbeölelt világára, mozgáskultúrájára, amelynek része volt a tradicionális jóga ászanák megismerése és elsajátítása.

Aktív sporttevékenységemet 28 évesen egy váratlan porckorongsérv szakította meg, amelyet „csigolyakopásként” magyarázták, diagnosztizálták a röntgenfelvétel alapján és 9 hónapon keresztül így is kezeltek. A múlni nem akaró, lábba kisugárzó fájdalom és az egyre súlyosbodó mozgáskorlátozottság valamint folyamatos gyógyszerszedés arra késztetett, hogy keressek egy olyan magánrendelést, ahol hajlandóak MRI felvételt készíteni. Az elkészült felvétel egyértelműen megmutatta, hogy nem „csigolyakopás”, hanem porckorongsérv, amelyet egy kimozdult csigolya okoz. A csigolya helyrerakását követően a terápiás kezelésektől tünetmentessé váltam, azonban többször vissza-visszatértek ezek a kisugárzó tünetek. Az ülőmunkából eredően, különösen a számítógép előtti előnytelen testhelyzetből idővel három nyaki porckorongsérvet is összeszedtem.

Mindezek tükrében elköteleződtem, hogy bele vetem magam a gerincbetegségek tanulmányozásába, valamint felkutatok és megtanulok olyan mozgásterápiákat, amelyek nem csak tüneti kezelések megoldásával szolgálnak, hanem egy életre szóló gerinc prevenciót biztosítanak. Először a modern mozgásterápiát képviselő Gerincjóga irányába folytattam tanulmányaimat, amelyet kiegészítettem gerincterápia jógával képzésekkel. Ezzel párhuzamosan végeztem el a természetgyógyászat Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta képzését. Ezen belül további egészségfejlesztő keleti tornákat ismertem meg, amelyek egész testünk egészségi állapotára kihatással vannak.

Tanulmányokat folytattam, illetve folyamatosan képzem magam Hagyományos Kínai Orvoslás irányába, mely során autentikus kínai orvosoktól sajátítottam el a WuShuang Daoyin® kínai gerinctornát és a Tuina hagyományos kínai manuálterápiát. A képzések megválasztásakor nagy hangsúly helyeztem az autentikus kínai orvosok kiválasztására, akik maguk is Kínában szereztek orvosi végzettséget és gyakorlati tudást. A tradicionális mozgás- és masszázsterápiák területén kuriózumnak számító Daoyin®, illetve Tuina mutatott rá, milyen fontos, hogy az alkalmazott terápiának legyenek több ezer éves „gyökerei”, mivel a felhalmozott tudás és tapasztalat adja meg hitelességét a kezeléseknek, mozgásoknak.

A gerinc prevencióként alkalmazott Gerincjóga illetve Whusuang Daoyin® kínai gerinctorna rendszeres gyakorlása által teljes életet élek, nincsenek gerinc illetve egyéb panaszaim és végre úgy kelek és fekszem, hogy nem fáj semmim!

Célomnak tűztem ki, hogy a mozgásszegény életmódot folytatók körében mini képzések keretén belül népszerűsítem a keleti mozgásrendszerek egészségmegőrző gyakorlatait az önálló, otthoni gyakorláshoz, a napi rutinba történő beillesztéshez.

A Gerincjóga és a Whusuang Daoyin® kínai gerinctorna népszerűsítésén keresztül segíteni szeretnék embertársaimnak, hogy megszabaduljanak a nyaki, háti és deréktáji fájdalmaktól. Ülőmunkát végzők tekintetében a gerincbetegségek megelőzését helyeztem előtérbe, valamint a már kezelt és tünetmentessé vált gerincbetegek esetében a gyógykezelések utáni állapot fenntartását céloztam meg. Mind a két mozgásterápia egy életre szól és nem terápiás időszakra, mert csak így alkalmas ezen problémák kezelésére, amihez legalább heti 2 alkalommal történő vezetett óralátogatás szükséges. Nem kipróbálni kell, hanem csinálni! A gerincünk egészségének fenntartására kizárólag a gerinc specifikus mozgások segítenek.

Ezek a mozgásformák nem azonosak a fitness, illetve az olimpiai sportágak világából ismert izzadásos, kifáradásos, izmot építő mozgásokkal, ami nem jelenti azt, hogy nem fogsz izzadni, erősödni stb.

Várlak óráimon!

Ha többet szeretne tudni rólunk

Iratkozzon fel hírlevelünkre


  Ezennel hozzájárulok, hogy a fent megadott adataimat a podiumtanc.hu-t üzemeltető Pódium a GDPR előírásaival összhangban kezelje, (Adatvédelmi tájékoztató) és részemre hírlevelet küldjön.