Siker Rómában is! Köszönjük Pódium!

Siker Rómában is! Köszönjük Pódium!

 

A Pódium Tánc- és Balettiskola növendékei idén 2018 első négy hónapjában az éves kemény munka visszaigazolásaként több hétvégét érintően hazai és nemzetközi versenyeken vettek részt.

A hazai megmérettetés legrangosabb, szakmailag legszigorúbban elbíráló versenye a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által kiírt XXVII. Országos Felnőtt-, Ifjúsági-, illetve Junior Táncművészeti Fesztivál. Ezen a versenyen az országban működő tánciskolák, táncklubok, amatőr művészek mérettetik össze tudásukat közismert szakmai zsűritagok előtt. Márciusban bonyolították az ifjúsági illetve felnőtt, majd áprilisban a junior korosztályok versenyét.

A zsűriben többek között ott volt Szakály György Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar táncművész, Táncművészeti Egyetem rektora, Földi Béla Harangozó Gyula díjas táncművész a Budapest Táncszínház társulat vezetője, Demcsák Ottó Harangozó Gyula díjas táncművész, Török Jolán Harangozó Gyula- és Bánffy Miklós-díjas táncművész, a TOSZ elnöke.

A zsűrinek összesen 101 koreográfiát kellett végig nézni és pontozni a már megszokott szigorú értékelésen alapuló rendszerben, ahol nem a legtöbb pontot kapó koreográfia kapta automatikusan az első helyet, hanem a szakmai zsűri által korábban kialakított ponthatárokon belül teljesített produkciók érdemelhették ki az első helytől a harmadik helyig, ezzel is ösztönözve a felkészítő táncpedagógusokat a nagyobb szakmaiságra.

A Pódium hat koreográfiával – klasszikus balett, kortárstánc illetve modern tánc kategóriákban – képviseltette magát a megmérettetéseken, amelyeket Mirkóczki Zita nívódíjas táncpedagógus, Horváth Zita és Tóth Rebeka táncművészek készítették. A Pódium koreográfiái mind dobogós helyen végeztek. Kettő kategóriában sikerült elhozni az első helyet, háromban a második helyezést és egyben a harmadik helyet. A szakmai értékelésen mindegyik koreográfiát kiemelték, különösen a növendékek életkorához tartozó szakmai felkészültségüket, a látványos és kreatív produkciókat, az elképesztő fegyelmet és koncentráltságot.

A Római Nemzetközi Táncfesztiválon a felnőtt kategóriában öt koreográfiát indított a tánciskola. Ebben a korosztályban már olyan növendékek tartoznak, akik kiskoruk óta legalább 10-15 éve a Pódiumban nevelődnek, és egyenként is profi amatőr táncosok. A versenyen a házigazda olaszokon kívül jelen voltak román, szerb, ukrán, orosz, portugál tánciskolák táncosai is. A Pódium növendékeinek táncait a nemzetközi zsűri tagjai kiemelkedőre értékelték és a kortárs szóló, duett, csoport, továbbá modern illetve „Open” kategóriákban megszerezték egy kivétellel a dobogó legmagasabb fokát. Négy első és egy második helyezést sikerült begyűjteni az ötből. A helyezések mellett meghívást kaptak Portugáliába illetve különdíjként a 2019-ben Bécsben megrendezésre kerülő nemzetközi versenyre.

A Pódium növendékei a szép eredményeknek köszönhetően növelték mind a Pódium Tánc- és Balettiskola, mind Eger város rangját és népszerűségét.

Gratulálunk a lányoknak a szép eredményekhez és köszönjük a szülői támogatást, amely nélkül e sikerek nem jöhetett volna létre.

A Pódium Tánc- és Balettiskola jellemzően saját erőből, szülők, kis vállalkozók illetve az elmúlt évben önkormányzati támogatásból igyekezett megoldani a célok megvalósítását, a tehetséges növendékek felemelését, versenyeken való részvételt, ami továbbra is jelentős anyagi forrásokat igényel. Mozgásterük szűkös. Ennek előteremtése minden évben elsődleges feladat. Sajnos anyagi körülményeik miatt csak rövid távra tudnak tervezni és szeretnének az év második felében illetve jövőre is eljutni nemzetközi versenyekre, ahonnan az elmúlt években is elhozták az első, második helyezéseket.

Kérlek, amennyiben anyagilag megteheted és téged önzetlen szándék vezérel, támogatásoddal (ha csak kisebb összeg is) segítsd megvalósítani céljaikat!
A bankszámlaszám, ahova az adományodat küldheted:

Esszencia Művészeti és Szabadidő Egyesület
K&H Bank 10401141-50526750-55871000

Előre is köszönjük!

 

podium