Sikeres évet zárt a Pódium Tánc- és Balettiskola a 2018-2019 tanévben

Sikeres évet zárt a Pódium Tánc- és Balettiskola a 2018-2019 tanévben

A Pódium Tánc- és Balettiskola az elmúlt tanévben is tartalmas és sikeres évet zárt. A hétköznapi műhelymunkában minden korosztály kivette a részét, amelyről a szülők, rokonok, érdeklődők a júniusi színvonalas évzáron meggyőződhettek. A felmenőrendszerű képzés sajátossága, hogy korosztályonként együtt haladnak a fejlődésben és ez hozzásegíti minden egyes növendéket saját képességeik kibontakozásában. A színházi bemutatón a koreográfiák méltóképen megmutatták, hogy hová lehet fejlődni, ha képzésben rendszer van.

Szomorú szívvel, de annál büszkébben búcsúzott el a tánciskola Tóth Grétától, Horváth Maricától valamint Gábor Fannitól. Mindhárman átlagosan 15 évet töltöttek a Pódium berkein belül, sok-sok sikert szereztek a tánciskolának. Kitartásukért, elköteleződésükért megkapták a Pódium legkiemeltebb „Örökös tagság” elismerését. Ez az elismerés egy életre szóló elköteleződést szimbolizál a tánciskola és tanárai felé. Egyetemi tanulmányaikhoz további sok sikert kívánunk.
További három tehetséges növendék távozott a tánciskolából, Farkas Dorina, Sós Vanda és Demeter Ajna. Mindhárman a Pódiumban szerzett tudásuknak köszönhetően sikeresen felvételiztek előbbi Győrbe a Táncművészeti szakközépiskolába, utóbbiak a Magyar Táncművészeti Egyetemre. Kitartást, fejlődést és szép sikereket a jövőben.

Az évközi versenyek előtt a Pódium Tánc- és Balettiskola 2019 márciusában ünnepelte 25 éves fennállását a Gárdonyi Géza Színházban. A színvonalas előadáson a jelenlegi növendékek mellett, régi növendékek koreográfiáját, külső táncművészek előadásait láthatták a nézők. Itt búcsúzott el a tánciskola az egyik kiemelt tehetségétől Bóta Liliántól, aki tanulmányait Budapesten folytatja a Táncművészeti Egyetemen.

Szakmai versenyek tekintetében a legrangosabb a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által kiírt verseny, ahol óriási elszántsággal és hírnevükhöz méltóan versenyeztek a növendékek. A kétfordulós területi, majd országos verseny új színt hozott az értékelésekben. Több, zsűriben bíráló művész ítélete alapján dőltek el a helyezések. Országos döntőben a gyermekkorosztályban egy első illetve második, juniorban egy első és egy harmadik, ifiben egy első és egy harmadik valamint felnőttben két harmadik helyezést szereztek.

A római 110 koreográfiát felvonultató nemzetközi versenyen az elindult hét koreográfia kategóriánként 6 első és egy második helyezést jelentett.

A balatonfüredi Sirály Fesztivál gyermek kategóriájában két első és egy legjobb előadói díj született. Juniorban legjobb koreográfia illetve közönség díj, míg ifjúságiban egy első.

Július első hetében a IV. Pódium Workshop keretében vendégművészektől tanulhattak a fejlődni kívánó növendékek. Klasszikus balettet Lovas Pál Liszt Ferenc-díjas Érdemes és kiváló művész balett-tanártól, modern táncot Barta Dóra Harangozó Gyula-díjas Érdemes művésztől illetve Katonka Zoltán táncművésztől tanulhattak.

Gratulálunk a lányoknak a szép sikerhez és köszönjük a szülői támogatást, amely nélkül ezek az eredmények nem jöhettek volna létre.
A Pódium Tánc- és Balettiskola soha nem kapott állami támogatást, minden saját erőből, szülők, vállalkozók támogatásával igyekezett megoldani. A célok megvalósítása, a tehetséges növendékek felemelése, versenyeken való részvétel, jelentős anyagi forrásokat igényel. Ennek előteremtése minden évben elsődleges feladat.
Amennyiben anyagilag megteheted és téged önzetlen szándék vezérel, támogatásoddal (ha csak kisebb összeg is) segítsd megvalósítani céljainkat!
A bankszámlaszám, ahova az adományodat küldheted:

Esszencia Művészeti és Szabadidő Egyesület
K&H Bank 10401141-50526750-55871000

Előre is köszönjük!

podium