Tibeti egészségfejlesztő gyakorlatsor

A „tibeti” egészségfejlesztő gyakorlatsor Peter Kelder írása nyomán vált népszerűvé az 1939-ben megjelent angol nyelvű írásában. Az öt „tibetiként” is emlegetett gyakorlatok egy, általa Bradfordnak nevezett, nyugalmazott angol ezredes hozta az 1930-as években Nyugatra. Bradford katonai szolgálati évei alatt kapcsolatba került India távoli vidékeiről származó őslakosokkal, akiktől érdekesebbnél érdekesebb elbeszéléseket hallott életükről, szokásaikról.

Így jutott tudomására, hogy a tibeti papok egy csoportja ismeri az „örök fiatalság” titkát, és több ezer éve már az utánuk jövőkre hagyományozzák ezt a tudást. A tudást birtokló kolostor legendává vált. Idős emberekről suttogtak, akik, miután beléptek ide, bámulatos módon visszanyerték egészségüket, életerejüket.

Tovább György Attila oktató bemutatkozására

Bradford elkezdte gyűjteni azokat az adatokat, amelyek, segíthettek a kolostor hollétének kiderítésében. Ahogy gyűltek az adatok, úgy vált egyre megszállottabbá, hogy megtalálja a forrást. Szolgálati éveinek lejárta után visszatért Indiába tovább kutatni. Hosszú és fáradságos expedíciója során a Himalája távoli nyúlványai között megtalálta, amit keresett, amely állítólag az örök ifjúság titkát őrizte. A kolostorban öregembert egyáltalán nem lehetett látni az ezredesen kívül, ezért őt „Aggastyánként” emlegették. A kolostorban eltöltött több mint két év után nézett először tükörbe, ahonnan elmondása szerint „egy idegen nézett vissza rám. A külsőm annyira megváltozott, hogy úgy tizenöt évvel fiatalabbnak néztem ki a koromnál. Szavakkal nem tudom leírni a lelkesedést, amit éreztem. Hamarosan meg kellett válnom tiszteletbeli címemtől, az „Aggastyán”-tól.” Az így negyvenesnek tűnő angol exkatona a Kelder által létrehozott amerikai Himalája Klubnak adta át tapasztalatait mielőtt visszatért volna Angliába. E társaságnak elmondta, hogy a fiatalság forrása nemcsak ezeken a gyakorlatokon, hanem egyebek mellett az étkezés minőségén és az étrenden is alapszik.

Mostanára a rítusoknak milliónyi híve van, akik nap mint nap gyakorolják világszerte. A gyakorlóiktól egészségügyi javulásokról, jobb közérzetről, fittségről és energikussá válásról tömegével számoltak be az e témában megjelent könyvekben, fórumokon.

A “tibeti” gyakorlatsort a természetgyógyászat a keleti mozgásterápiák körébe sorolja. Energiafejlesztő, stimuláló hatású, amely az egyensúlyszerv ingerlésével a gyakorlatok dinamikus elvégzésével és az alkalmazott paradox légzéssel éri el hatását. Alapvetően a gyakorlatsor az aktív gyógymódok köréhez tartozhat, ellentétben a nyugati orvoslási módszerekkel. A gyakorlatok végzése során mindenki aktívan tesz valamit az egészsége érdekében, dolgozik saját magán, legyen szó öngyógyításról, egészségfenntartásról, megelőzésről. A nyugati orvoslási módszereket az emberek passzívan fogadják, majd az orvos, a gyógyszer meggyógyítja. A gyógyulás legtöbbször átmeneti, a gyógyszereket esetleg életünk végéig szedni kell és előfordulhat nem kevés mellékhatás. Mindezeken túlmenően előre senki nem számol az idős korban gyógyszerekkel keletkező költségekkel. Gyere és sajátítsd el a gyakorlatsort szakszerűen és tegyél aktívan magadért! Csatlakozz a gyakorlok oldalához és olvasd a már meglévő bejegyzéseket, tapasztalatokat. Várjuk a tiédet is.

A miniképzésről

Az általunk szervezett mini képzés keretén belül betekintést kapsz az egészséggel összefüggésben ismert nézetekből, gyakorlatban sajátíthatod el az öt tibetit előkészítő bemelegítő gyakorlatsort, magát az öt tibeti gyakorlatot, megismered a gyakorlatok hátterében lévő hatásmechanizmusok magyarázatát, bepillantást kapsz a tibetiek szerinti, betegségek kialakulásának háttérgondolatába stb.

Ha gyakorlója vagy, meggyőződhetsz, hogy helyesen végzed-e, és bővítheted ez irányú ismereteidet. A mini képzés után képes leszel otthonodban önállóan is minden nap elvégezni max. 15-20 perc alatt a gyakorlatokat, amelynek egészségre kifejtett hatásait fokozatosan fogod megérezni az idő előre haladtával a pszichéden és a testeden. Rendszeres gyakorlás hatására szimmetrikusan fejlődik a test, fiatalos, energikus és kiegyensúlyozott megjelenést, egészségben eltöltött hosszú éveket eredményezhet!

 

  • A képzések általában 2-3 havonta, hétvégén (szombaton) kerül megrendezésre.
  • A képzés ideje: 2,5-3 óra.
  • A képzés ára: 4800 Ft.

Jelentkezz képzésre, sajátítsd el pontosan, tegyél magadért, ne kerülj kiszolgáltatott helyzetbe, ne növeld gyógyszergyárak bevételét.

Jelentkezés

Az alábbi űrlap kitöltésével jelezheted részvételi szándékodat, így értesíteni tudunk, amikor indul miniképzés.

Ha többet szeretne tudni rólunk

Iratkozzon fel hírlevelünkre