Újabb sikerek a Pódium Tánc- és Balettiskolában

Újabb sikerek a Pódium Tánc- és Balettiskolában

A hétvégén újabb megmérettetésen, a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által kiírt XXVI. Országos Junior Táncművészeti Fesztiválon vett részt a Pódium Tánc- és Balettiskola. A márciusi ifjúsági sikerek után a junior korosztályosok mérték össze felkészültségüket az ország más tánciskoláival, táncművészeti képzésben résztvevőkkel.
A zsűriben Földi Béla Harangozó díjas táncművész a Budapest Táncszínház társulat vezetője, Lovas Pál Liszt Ferenc-díjas magyar táncművész, balett-tanár, érdemes és kiváló művész, Molnár Krisztina nívódíjas táncpedagógus, Szollás Erzsébet a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével kitüntetett művészi torna és moderntánc pedagógusa és Tihanyi Ákos a Madách Színház tánckarának művészeti vezetője.

Adott napon a zsűrinek 85 koreográfiát kellett értékelni több kategóriában. A pontozásos rendszerű értékelésben nem a legtöbb pontot kapó koreográfia kapta automatikusan az első helyet, hanem előre meghatározott pontszámok alapján állítottak kategóriákat az első helyezéstől a harmadik helyezésig, nagyobb hangsúlyt helyezve a szakmaiságra.

A Pódium három koreográfiával – klasszikus balett, modern tánc, kortárstánc kategóriákban – képviseltette magát a megmérettetésen, amelyeket Mirkóczki Zita nívódíjas táncpedagógus, Tóth Rebeka és Horváth Zita táncművészek készítettek. Mindhárom koreográfia dobogós helyezést ért el. Kortárstánc kategóriában maximális pontszámmal első helyezést ért el a „Dühöngő”, moderntánc kategóriában második helyezést kapott a „Fuvallat” és klasszikus balett kategóriában harmadik helyezést hozta el a „Harmónia” koreográfia. A sikeres produkciók elismerése mellett a zsűri a Pódium Tánc- és Balettiskolát külön díjban részesítette a kiváló munkáért, amelyet az országos szövetség ítélt oda.

A Pódium növendékei az alábbiak, akiknek ezek a szép eredmények köszönhetők és ezzel is növelték mind a Pódium Tánc- és Balettiskola, mind Eger város rangját és népszerűségét.
Gábor Lujza, Papp Aisa, Sziefert Rebeka, Szarvas Gitta, Bárdos Réka, Besenyei Luca, Farkas Dorina, Gyöngyösi Flóra, Hajas Anna, Kucsera Panna, Kvaszinger Lili, Mogyoródi Hanna, Szalóki Anna, Kiss Emese, Faragó Sára.
Gratulálunk a lányoknak a szép sikerhez és köszönjük a szülői támogatást, amely nélkülük nem jöhetett volna létre.

A Pódium Tánc- és Balettiskola mögött nincsenek szponzorok, soha nem kapott állami, önkormányzati támogatást, minden saját erőből, szülők, vállalkozók támogatásával igyekezett megoldani. A célok megvalósítása, a tehetséges növendékek felemelése, versenyeken való részvétel, jelentő anyagi forrásokat igényel. Ennek előteremtése minden évben elsődleges feladat, ezért szükség van a te segítségedre is.

Kérlek, hogy ha nem vagy elkötelezett adód 1 %-a tekintetében, támogasd a tehetségeket.
Támogatást fogadó szervezet:
Parnasszus Táncművészeti Alapítvány
Adószáma: 18578410-2-42

Amennyiben anyagilag megteheted és téged önzetlen szándék vezérel, támogatásoddal (ha csak kisebb összeg is) segítsd megvalósítani céljainkat!
A bankszámlaszám, ahova az adományodat küldheted:

Parnasszus Táncművészeti Alapítvány
OTP Bank 11739009-20191771

Előre is köszönjük!

podium