Evminov gerinctorna

„Ha javítani akarsz az állapotodon felejtsd el kifogásokat, valahogyan eljutottál ebbe az állapotba ami nem tegnap kezdődött. Ha eddig sajnáltad az idődet és a pénzedet a megelőzésre, most meg kell fizetned az árát vagy szenvedj tovább.” /Dr. House/

Az Evminov gerinctorna VYACHESLAV EVMINOV-ról kapta nevét, aki az Evminov profilaktor és a módszer kifejlesztője. Evezősként versenyzett és ő is átesett egy súlyos gerincbetegségen. Elmondása szerint: „Semmi nem segített a panaszaimon. Minden lehetséges kezelést kipróbáltam, ami csak elérhető ma a gerincproblémák kezelésére. A műtétet nem vállaltam, ami 50% esélyt ígért a gyógyulásomra. Ekkor megértettem, csak én magam segíthetek a problémámon.” VYACHESLAV EVMINOV 70 éves múlt, jelenleg is aktív, egészséges életet él. Ukrajnában az Evminov gerinc-rehabilitációs központ igazgatója, a „YUCCA” Sport Club vezetője, valamint az ukrán evező válogatott kapitánya. Módszerének köszönhetően pedig Európa-szerte, rendkívüli hatékonysággal szabadulnak meg az emberek a gerincbántalmaktól!

Az Evminov módszer Magyarországon még újnak számít, azonban Európa több országában 96 központban már 10 éve alkalmazzák a hátfájás, derékfájás és különböző gerincbetegségek megelőzésére, rehabilitációjára. Eddig több mint 300.000 ember kezdte el használni az Evminov módszert 98 %-os eredményességgel! Leginkább a súlyfürdő-terápia és a gerinctorna keresztezéseként írható le. A torna során a páciens egy falra függesztett „speciális” padon az ún. Evminov Profilaktoron gerincnyújtás közben végzi a személyre szabott gerinctorna gyakorlatokat. A gyakorlatok elsajátítása Evminov terapeuta segítségével történik, amely időszakonként kontroll kísér. Az Evminov módszer tehermentesíti a gerincet adagolt / fokozatos nyújtások által. A gerinc tehermentesítése a saját testsúly és a gravitáció hatására történik, a törzs izmainak ellazulása, nyújtása, a csigolyaközti rések megnövekedése kíséretében. A finom gerincnyújtás csökkenti a porckorongon belüli nyomást és a hátfájdalmat. Az Evminov módszer megteremti a porckorong regenerálódáshoz szükséges feltételeket. A kis amplitúdójú mozgásokból álló statikus és dinamikus gyakorlatok végzésével, felváltva csökken és nő a porckorong belső nyomása, ami által javul sejtjeinek a táplálása.

Tovább György Attila oktató bemutatkozására
VYACHESLAV EVMINOV

Ez az egyedülállóan komplex módszer egy speciális gerinc-rehabilitációs pad használatával járul hozzá az állapot javulásához, ami nem azonos egy egyszerűnek tűnő deszkával. Az Evminov pad speciális gyártási technológiával készült, amely egyszerre biztosítja a stabilitást és rugalmasságot a gyakorlatok végzéséhez.

Kezdetben az első hónapban irányított és személyre szabott gyakorlatok elsajátítása történik, majd később otthoni gyakorlásra a Profilaktor megvételére is lehetőség nyílik. A gerinc rehabilitációja több hónapos folyamat, amihez az eszköz nélkülözhetetlen.

A padhoz kifejlesztésre került egy speciális segédeszköz, ami a nyaki gerinccel kapcsolatos porckorong degeneratív elváltozásait is hatékonyan korrigálja. Csökkenti a nyaki merevséget, másrészt edzi is a nyak mély izmait. Rendszeres használatával fokozza a porckorongok folyadékfelvételét és elősegíti a nyaki gerinc regenerációját.

Az Evminov gerinctorna az alábbi esetekben segíthet:

 • porckorong ellapulása (discopátia);
 • porckorong kitüremkedése (protrusio);
 • porckorongsérv vagy porckorong műtét utáni rehabilitációban;
 • hibás testtartás, gerincferdülés;
 • kopás;
 • gerinc regenerálódása műtét után;
 • ideggyök-gyulladás;
 • gerinc nyaki részének betegségei esetén.

Miért érdemes igénybe venni az Evminov gerinctornát?

 • Praktikus és biztos módszer a gerinc-prevencióban, rehabilitációban;
 • A gyakorlatok elsajátítása után, időszaki korrekciós ellenőrzéssel akár otthon, önállóan is végezhető;
 • Biztonságos;
 • Csökkenti a szellemi és fizikai fáradtság tüneteit;
 • Az esetek többségében segít elkerülni a műtétet;
 • Segít kezelni, illetve megelőzni a gyermekkori gerincferdülést;
 • Formálja az alakot;
 • Növeli a magasságot, az izomerőt és az állóképességet;
 • Hatékony rehabilitációs módszer a műtétek utáni időszakban.

Áraink

1 alkalom
Evminov gerinctorna (kb. 30 perc)
6000 Ft

Hatékony gerincprevenciós, -rehabilitációs alkalmazások

Alkalmak száma Ár
Tuina masszázs + Evminov
gerinctorna
1 alkalom 14 000 Ft

A Tuina kínai masszázsról ITT olvashat részletesen.

Jelentkezés

A tornával kapcsolatban személyes kapcsolatfelvétel szükséges, mivel egyéni foglalkozásról van szó! Jelentkezés a +36 70 382 5204 telefonszámon, a gerincjoga@podiumtanc.hu e-mail címen, vagy az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges.

  Ezennel hozzájárulok, hogy a fent megadott adataimat a podiumtanc.hu-t üzemeltető Pódium a GDPR előírásaival összhangban kezelje. (Adatvédelmi tájékoztató)

  Ha többet szeretne tudni rólunk

  Iratkozzon fel hírlevelünkre


   Ezennel hozzájárulok, hogy a fent megadott adataimat a podiumtanc.hu-t üzemeltető Pódium a GDPR előírásaival összhangban kezelje, (Adatvédelmi tájékoztató) és részemre hírlevelet küldjön.