WuShuang DaoYin® kínai gerinctorna

„Ami nem mozog az fáj, ami fáj az nem mozog.”
K

Kínai orvosi alapokra épülő légzés és mozgásterápia, mozgásgyógyászat. A test fizikai egészségének megőrzését, helyreállítását szolgálja a fájdalom mentes, élvezetes mozgás érdekében.

A DaoYin a történelem egyik legősibb és legsokszínűbb gyakorlatrendszere. Fontos szerepe van az egészség megőrzés tradicionális kínai művészetében. A ma DaoYin-ként ismert gyakorlatokkal az öregség tüneteit előzték meg, illetve enyhítették, ugyanakkor bizonyos krónikus és akut betegségek gyógyítására is alkalmazták őket.

A hagyományos kínai orvoslás prevencióra (megelőzésre) épül. Szépsége abban rejlik, hogy a betegségeket még a fizikai tünetek megjelenése előtt felismerhetjük és meg is szüntethetjük. Érdekes, hogy ők nem a betegségre fókuszáltak, hanem megelőzni igyekeztek, annyira, hogy Kínában régen az orvosok addig kaptak pénzt, amíg az emberek meg nem betegedtek. így igazán érdekeltek voltak az olyan megoldások kifejlesztésében, amik a megelőzésre épülnek.

A hagyományos kínai orvoslásban négy terápiás módszer létezik:

  • a legismertebb ezek közül az akupunktúra
  • második a tuina (kinai masszázs)
  • harmadik a gyógyszeres- és táplálkozás terápia (gyógyszer alatt itt gyógynövényeket értünk)
  • negyedik pedig a légzés – mozgásgyógyászat (DaoYin és Qigong).

A DaoYin aktualitását az adja, hogy napjainkban egyre több ember szenved nyaki, háti és derék táji gerincfájdalmaktól, melyet nagyrészt a mozgásszegény életmódnak köszönhetünk. Jellemzően tevékenységünk egy részében a monitort bámuljuk, gépjárműben ülünk, majd otthon is folytatjuk, vagy éppen a tv-t vagy a telefonunkat nézzük. Ezek a tevékenységek a gerincünk különböző szakaszainak degeneratív elváltozásait okozzák hosszútávon, amiért testünk előbb-utóbb fájdalommal jelez.

Tovább György Attila oktató bemutatkozására

Milyen problémákra jó a DaoYin® kínai gerinctorna?

A leglátványosabb eredmények a még mozgásképes porckorongsérves betegek kezelésében mutatkoznak, akik állapota rendszeres tornával gyakran tartósan tünetmentessé tehető, így a műtét is elkerülhető. Fokozatosan megszűnik a lábzsibbadás, enyhül a fájdalom és javul a beteg életminősége. Enyhébb esetekben szinte teljesen biztos a fájdalommentesség elérése.

Kitartó munkával javítható az enyhébb és közepesen súlyos gerincferdülés.

Lassítja a Scheuermann-kór kialakulását, így enyhíti annak végső súlyossági fokát. Már kialakult Scheuerman kór esetén a gerinc karbantartásával csökkenti a terhelés módosulása miatt később kialakuló panaszok megjelenésének kockázatát.

Ajánlott minden olyan esetben, ahol a gerinc anatómiai görbületei torzultak, vagy fokozott izomfeszülés áll fenn.

A kötött nyakizmokat kilazítja, amelynek eredményeképpen az esetlegesen előforduló fülzúgás, fejfájás is megszűnik.

A kínai gerinctorna végzésével a porckorongok tápláltsága javul.

Mi a különbség a DaoYin® kínai gerinctorna és a hagyományos gerinctorna/gyógytorna között?

A DaoYin® kínai gerinctorna egy életre szóló megoldást nyújt a gerinc prevenció területén. Ez a mozgásrendszer/mozgásgyógyászat több ezer éves tapasztalatokon alapszik. Hatással van a test energetikai rendszerére is, elősegíti a tudományosan is igazolt meridiánok (energia csatornák) megfelelő működését, megszüntetve az energetikai blokkokat, mint kiváltó okokat. A gyakorlatok hatására nyúlnak az izmok, erősödnek a tartó izmok, csökkennek az ízületi beszűkülések, megnő a mozgásspektrum, aktiválódik az ízületi folyadék képződése. Amikor a gerinc menti izmokat nyújtjuk, a porckorongok is levegőhöz jutnak és felszabadulnak a gerinc melletti idegszálak is. Erősíti a légző és keringési rendszert, javítja a testkontrollt növeli a tudatosságot. Rendszeres gyakorlásával visszanyerhetjük testünk egészségét és fájdalommentes energikus életet élhetünk.

A WuShuang Daoyin® kínai gerinctorna légzés és mozgásgyógyászat, ami nem azonos a wellness, fitnesz, gyógytorna mozgásformákkal és a jóga mozgásrendszere is távol áll tőle.

A hagyományos gerinctorna vagy gyógytorna elsősorban a tünetek megszüntetését célozza meg, nincs több évszázados tapasztalati gyökere, valamint hosszú távú állapotfenntartó, a test energetikai rendszerére is ható stratégiai mozgásrendszere. Legtöbb esetben a tünetek kiújulnak, fájdalmak továbbgyötrik az embereket, amelyek elkísérhetik a műtő asztalig vagy életük végéig.

Az órákról

Milyen formában lehet DaoYin® kínai gerinctornán részt venni?

Csoportos órák részvevőiként megelőző, életminőség javító jelleggel bárki végezheti, akár végez ülőmunkát akár nem.

Egyéni foglalkozás során, DaoYin gerinctorna oktató közvetlen irányítása mellett a probléma célzott jellegére hatóan végeznek gyakorlatokat, amely utat nyithat később a csoportos órákon való részvételhez. Az egyéni foglalkozáson résztvevő esetében fontos az MRI, illetve CT leletek rendelkezésre bocsátása.

Időpontok

Kínai gerinctorna

Szerda: 18:30-19:40

A foglalkozások 60-70 percesek, amelyekre bejelentkezni szükséges!

Árak, kedvezmények

A bérletek a gerincjóga órákkal kombinálhatóak.

Napijegy Havi bérlet Havi bérlet
Ár
2300 Ft  8000 Ft

(2000 Ft/alk.)

 12 000 Ft

(1500 Ft/alk.)

Alkalom
 1 alkalom  4 alkalom  8 alkalom
Érvényesség
 1 nap  1 hónap  1 hónap
Kedvezmények
  • Első alkalommal a napijegy 1000 Ft.
  • Természetgyógyász végzettséget szerzet és aszerint tevékenykedők /mellékállásban, főállásban/ a bérlet árából 10 % kedvezményt kapnak. A kedvezmény az óradíjakat nem érinti!
Ha többet szeretne tudni rólunk

Iratkozzon fel hírlevelünkre


    Ezennel hozzájárulok, hogy a fent megadott adataimat a podiumtanc.hu-t üzemeltető Pódium a GDPR előírásaival összhangban kezelje, (Adatvédelmi tájékoztató) és részemre hírlevelet küldjön.