Jógázó pasik: erő és méltóság megtestesítői

Jógázó pasik: erő és méltóság megtestesítői

Amikor Amy Goalen elkezdett jógázni, egyúttal elkezdett fotózni is, méghozzá a jógaoktatóját, aki történetesen férfi volt. A projekt az idő múlásával egyre népszerűbb lett, és az erősebbik nem képviselői sorra jelentkeztek, hogy szívesen „modellt” állnának Amy kamerája előtt.

joga-ferfiak-1

joga-ferfiak-3

joga-ferfiak-2

A fotósnő csak ekkor jött rá, mekkora jelentősége van munkájának; a férfiakat ugyanis szinte soha nem örökítik meg jógázás közben. „Ha erről a mozgásformáról van szó, mindenki rögtön a nőkre gondol, hiszen a legtöbb cég vagy edzőterem szívesebben reklámozza a jógát, illetve magukat a gyakorlatokat a szebbik nemmel”- így Amy.

joga-ferfiak-5 joga-ferfiak-4

joga-ferfiak-6

Hogy megmutathassa a jóga férfias oldalát, Amy – Julian DeVoe író segítségével – piacra dobott egy könyvet, amelynek az Inside the Warrior – The Masculine Side of Yoga (A Harcos belülről – A jóga maszkulin oldala) címet adta. „Annyi férfit kaptunk lencsevégre, ahányat csak tudtunk, hogy minél részletesebben prezentálhassuk, hogyan is zajlik a jóga amolyan pasi-módra.”

joga-ferfiak-7

joga-ferfiak-9

joga-ferfiak-8

Amy nem válogatott; mindenféle korú, alkatú és kinézetű embert fotózott, így szeretett volna rávilágítani, hogy a jóga képes felruházni a férfiakat valami különleges méltósággal és pulzáló erővel. Ahogy végignézzük a képeket, már nekünk sincs kétségünk afelől, hogy az elegancia, a finomság és a kecsesség nem csak a nők kiváltsága lehet, és jól megfér a feszülő izmok mellett.

joga-ferfiak-10

joga-ferfiak-12 joga-ferfiak-13 joga-ferfiak-14

„Mindenki számára mást jelent a jóga: van, akinek kemény erőnléti edzés, másoknak inkább a pihenés, a meditáció szinonimája. Ezek a férfiak rengeteg gyakorlás és végtelen kitartás útján jutottak el oda, hogy megtalálták saját testi-lelki egyensúlyukat a gyakorlatokban” – szögezte le Amy.

Forrás: Pozitívnap

podium